Blogumuzdaki yazıya yorum yapılmıştır. İnternetten para kazanmanın tüm sıralı burada açıklanıyor :))

İnternetten para kazanmanın 25 yolu

25 Mayıs 2013 Cumartesi tarihinde yazılmıştır.

internetten Para Kazanmak ister misiniz?

Cevabınız evet' se bu makalede internetten para kazanmak için tam 25 yöntem bulunuyor!

İnternetten para kazanma yollarını araştırdığınızda yüzlerce sonuçla karşılaşabilirsiniz. Ne yazık ki bu yollardan bazıları kişilerin çabuk zengin olmak amacıyla başvurduğu hilelerden ve dolandırıcılıktan ibarettir bu yüden dikkatli davranmalısınız.

Bu makalede birçok internetten para kazanma yolu anlatılıyor ve bu yollar tamamen kabul görmüş ve kanıtlanmış olanlardır. Bu yöntemler sayesinde evde ekstra çalışmalar yaparak çok düşük maliyetlerle internetten para kazanabilirsiniz.
İnternetten para kazanmanın pek çok yolu olmasına rağmen bu yollar uygulandığında gerçekten para kazanabilmek her zaman kolay ve hızlı olmuyor. Tüm internetten para kazanma yollarındaki ilk kural sıkı çalışma ve kendinizi bu işe adamaktır, aslında normal işlerde de olduğu gibi bu iş te, disiplin ve düzenli çalışmayı gerektirir.

İnternetten para kazanmak diğer yöntemlere göre aslında daha kolaydır fakat tek sorun bu işin size başlangıçta tonla para kazandıramayacağı gerçeğiyle yüz yüze kalmaktır. İnternetten para kazanmaya başladığınızda sihirli bir düğmeye basıp ya da zahmetsiz bir sistem kurup çok çok zengin olabilmek tamamen hayaldir öncelikle bunu unutun ve yaptığınız işe odaklanın.
Not: Bu makaledeki internetten para kazanma yollarına ait soru ve görüşlerinizi yorum yaparak tarafıma iletebilirsiniz. Ayrıca bu blog da bulunan farklı para kazanma yollarını da incelemeniz size ayrıca bilgi ve beceri kazandıracaktır.

Şimdi sizin için yararlı olacağına inandığım bu yöntemleri detaylandıralım;

Online Anketlere katılarak internetten para kazanmak

İnternetten para kazanma yolları arasında en popüler olan yöntemlerden biri de kuşkusuz anket doldurup para kazanmaktır. Araştırma şirketleri üretici firmaların istekleri doğrultusunda online anketler hazırlayarak tüketicilerden geribildirim elde ederler.
Anketler yardımıyla elde edilen bu geribildirim verileri firmalara raporlanırken firmalar anket şirketlerine belirli bir ücret öderler. Bu ücretin bir kısmı da anket şirketleri tarafından anketlere katılan kişilere ödenmektedir. Anket doldurarak para kazanmak en popüler para kazanma yöntemi olmakla beraber, en meşhur dolandırıcılık şeklidir.
Anket başına çok yüksek ödeme yapma vaadi veren anket şirketleri genelde bu ödemeleri yapmazlar. Herhangi bir dolandırıcılık durumuna maruz kalmamak için anket şirketlerini çok iyi seçmek gerekir. Kesin ödeme yapan anket firmalarının listesi internette de bolca paylaşılmasına rağmen ödemeleri test edilen ve kesin ödeme yapan firmalar genelde ülkemizde pek paylaşılmaz. Bu yüzden araştırmalarınızı İngilizce sitelerde yapmalısınız.
Eğer bu araştırmayı yapıp zaman kaybetmek istemiyorsanız küçük bir ücret karşılığında anket listelerini ücret karşılığı veren kitaplar edinebilirsiniz.

Satış Ortaklığı Programları ile internetten Para Kazanmak

Satış ortaklığı internetten para kazanmak için kullanılan en önemli yollardan biridir. Bu iş temelde, birilerine bir şeyler satma sonucunda belirli bir komisyon bedeli hak etmeyi hedefler. Satış ortaklığına yeni başlayanlar, Affiliate Marketing Eğitim setlerinden ve öğretici e-kitaplardan destek alabilirler.

Web sitelerinde sörf yaparak internetten para kazanmak.

PTC adı verilen sistemde bazı sitelere üye olunarak günlük belirli sayıda site gezerek sörf başına para kazanabilirsiniz. Alt üye sistemiyle daha çok kazanç elde edilebilen bu sistemde dikkat edilmesi gereken nokta, üye olunacak siteyi çok iyi seçmektir. Bu tür siteler bolca üye toplayıp işlerini üyelere yaptırtıyor ama hak ettiği parayı ne yazık ki ödemiyorlar. Bunun yanında gerçekten bu işten çok para kazanmak ta mümkün önemli olan sağlam bir PTC sitesi bulmak ve bolca alt üye toplamak.

Dijital fotoğraf satarak internetten para kazanmak

Eğer fotoğraf çekme gibi bir hobiniz varsa veya elinizde ilginç fotoğraflardan oluşan bir arşiviniz varsa bunu paraya çevirebilirsiniz. Bu işlem şu şekilde gerçekleşir, elinizdeki fotoğrafları bu hizmeti sağlayan sitelere yüklersiniz, birileri fotoğrafları indirir bu sayede indirme başına para kazanırsınız. İşin güzel tarafı aynı fotoğraf defalarca kez indirilse bile sizin kazancınız devam eder. Bir fotoğrafın yüzlerce kişi tarafından indirildiğini hayal edin.

Dosya paylaşımı ile internetten para kazanmak

Dosya paylaşım sitelerine üye olarak elinizde bulunan her türlü video, resim, dosya ve belgeyi bu paylaşım sitelerine yükleyin. Bu yüklemeleri sosyal platformda paylaşın, eğer birileri bu dosyaları indirirse indirme başına para kazanabilirsiniz. Burada önemli yüklediğiniz dosyaların boyutudur çünkü paylaşım siteleri büyük dosyalar indirildiğinde daha çok para kazandırmaktadır.

Gizli Müşteri olarak Para Kazanmak

Gizli müşteriler, bir firma veya kuruluş bünyesinde çalışan personelin hizmet becerilerini değerlendirirler. Son zamanlarda bu yöntem çok popüler hale gelmiş durumdadır. Farklı yerlerde alışveriş yaparak veya yemek yiyerek deneyimlerini bağlı olduğu firmayla paylaşan gizli müşteriler iş başına para kazanırlar. Aslında bu iş internetten para kazanma kategorisine dolaylı yoldan girer çünkü raporlamalar dijital ortamda internet üzerinden yapılır. Ayrıca bazı kuruluşlar online video kaydı bile istemekteler.

Ebay dan satış yaparak internetten para kazanmak

Hemen hemen herkesin bildiği gibi ebay.com çok büyük bir online alışveriş pazarıdır. Genelde 2. El ürünlerin bulunduğu bu sistemdeki ürünlerin reklamını yaparak satış başına komisyon almak mümkün. Bazı ürünler çok büyük komisyon oranına sahiptir bu yüzden sadece bu işle geçimini sağlayan binlerce satış ortağı internette mevcut.

Logo tasarımı yaparak internetten para kazanın

Her gün yüzlerce web sitesi kuruluyor web tasarım şirketleri logo ve grafik işlerini dışarıda yaptırmak için evde çalışan grafikçilere baş vuruyorlar. Eğer tasarım yeteneğiniz varsa bu tip şirketler için logo tasarlayabilirsiniz. Bu tip işlere sahip olmak için ilan sitelerini ve webmaster forumlarını takip edebilirsiniz.

Web sitesi ve Domain satarak para kazanmak.

Eğer elinizde kaliteli bir isme sahip alan adı varsa saklayın ileriki dönemlerde bu çok işinize yarayabilir. Sadece kaliteli alan adlarını toplayıp zamanı geldiğinde iyi fiyatlara satan bir çok domain simsarı sırf bu işleri kovalamakta. Bunun yanında birkaç blog açıp popüler hale getirdikten sonra iyi fiyatlara satmak ta farklı bir para kazanma yolu olabilir.

Web sitesi tasarımı ile internetten para kazanmak

Orta derecede web sitesi tasarımı bile yapabiliyorsanız bu bilgiyi hemen paraya dönüştürebilirsiniz. Kolay programlar ve hazır CMS sistemler ile profesyonel bir web sitesi kurabilir ve bu beceriyi geliştirebilirsiniz. Üstelik bunun için kodlama bilgisine da sahip olmanız gerekmiyor. Biraz pratik yaparak kolayca web sitesi tasarlayıp evinizden tasarım firmalarına tasarım yaparak para kazanabilirsiniz. Bunun için de webmaster forumlarına takılmak akıllıca olacaktır.

T-Shirt ve diğer öğelerin tasarımını yaparak para kazanmak

Akılda kalıcı sloganlar üretip bu sloganları photoshop tarzında grafik programlarıyla süslediğinizde tasarımlarınızı t-shirt üreticilerine satabilirsiniz. Ayrıca desen ve şekil çalışması da yaparak aynı yolla çalışmaları pazarlamak mümkündür. Youtube ile internetten para kazanmak Normalde video paylaşımı için kullanılan youtube ile ilginç pazarlama videoları sayesinde para kazanılabiliyor. Örneğin bir sağlık ürününe ait video hazırlayıp bu ürünün tanıtımını yaparak kendi sitenize müşteri yönlendiriyorsunuz ve satış ortaklığı sistemini devreye sokarak başarılı satış sonunda komisyon kazanıyorsunuz. Bu iş aslında video marketing olarak nitelendiriliyor.

Online videolar ile internetten para kazanmak

Film, komik film veya VTR tarzındaki videoları Revver ve Break gibi sitelere yükleyin videolarınızın izlenmesi durumunda reklam kazancının bir bölümü sizin hesabınıza aktarılır.

E-posta okuyarak internetten para kazanmak

Konu başlığından da anlaşılacağı üzere, e-postaları okuyarak para kazanabiliyorsunuz. Bu tarz hizmet veren güvenli siteleri tespit edin ve üye olun sistem her gün size değişik e-postalar gönderecektir. Bu e-postalara kısa bir göz atarak okuma başına gelir elde etmek mümkün. Bu sırada herhangi bir dolandırıcılığa maruz kalmamak için firmanın ödeme yaptığından emin olmanız gerekli.

Web sitelerini dizinlere ekleyerek para kazanmak

Bir web sitesi ya da bloğun internet üzerinde başarı sağlayabilmesi için ziyaretçi trafiğine ihtiyacı vardır. Web sitelerine trafik çekmenin birçok yolu bulunuyor bu yollardan biri de web sitelerini dizinlere kayıt ettirmektir. Ancak birçok webmaster ve blog yazarının bu ekleme işlemine ayıracak vakti olmayabiliyor bu sebepten dolayı belirli bir ücret karşılığında dizinlere ekleme işini onların yerine siz yapabilirsiniz. Webmaster forumları ve ilan siteleri bu alanda iş bulmak için kullanılabilir.

Ürün incelemeleri ile internetten para kazanmak

Bir web sitesi ya da bir blog açarak bilgi sahibi olduğunuz konularda ürün incelemeleri yapabilirsiniz. Firmalarda ve üreticilere ürün ve hizmet incelemeleri için teklif gönderip sitelerinizde bu tarz ürünlerin incelemelerini ücret karşılığında yapabilirsiniz. Ayrıca aynı web sitesi ya da blog da bu tarz ürünlerin satış ortaklığını yaparak ek gelir elde etmek mümkün. Fakat bu iş için web sitenizin yada bloğunuzun popüler olması gerekir.

Soruları cevaplayarak internetten para kazanmak

Bir konu hakkında bilginiz ve uzmanlığınız varsa, bu bilginizi paraya çevirebilmeniz mümkün. Nasıl mı? Belirli bir ücret karşılığında web siteleri yada online şirketlerin destek departmanlarında evinizden soru cevaplayarak para kazanabilmeniz mümkün. Bu tarz işleri yapabileceğinize dair popüler web sitelerine teklif mailleri gönderip iş kovalayabilirsiniz.

E-Kitaplar oluşturup satarak internetten para kazanmak

Eğer bir konu hakkında bilgiye sahipseniz e-kitap yazarak satabilirsiniz. Konu her şey hakkında olabilir, örneğin, evcil hayvan eğitimi, web sitesi kurma eğitimi, SEO eğitimi, sağlık ve fitness gibi tüm alanlarda olabilir. Bu tarzda oluşturduğunuz bir e-kitabı satış ortaklığı sitelerine ekleyin (clickmerkez ve xticaret gibi) sizin yerinize kitabınızı satış ortakları satsın Program İncelemesi ile para kazanmak SoftwareJudge gibi WebSitelerini kullanarak bu sitelerin koleksiyonlarında bulunan yazılımları test ederek test başına ücret almanız mümkün.

Blog yazarak internetten para kazanmak

Bloglama giderek yaygınlaşıp popüler bir hale gelmeye başladı. Bir blog u bir saatten az bir sürede kurabilirsiniz. Bunun için hazır CMS sistemler çok etkili ve kullanışlıdır. İlk olarak blogger veya Wordpress gibi ücretsiz hizmetleri kullanın bu alanda biraz tecrübe sahibi olduktan sonra bloğunuzu ücretli bir alan adı alarak işi daha profesyonel hale getirebilirsiniz. Blogum okunur mu? Ziyaretçi gelir mi? diye düşünmeyin her zaman birilerine hitap edebilmeniz mümkün çünkü artık arama motorları sayesinde en berbat bloglar bile okuyucu bulabiliyor. Blogdan reklam yayını ve e-kitap satarak para kazanabilmeniz mümkün ayrıca yaşlandığında dışarıya link vererek yada reklam alarak daha çok para kazanabilmeniz mümkün. Dikkat etmeniz gereken tek nokta bloğa düzenli giriş yapıp içeriği kaliteli tutmanızdır.

Forum moderatörlüğü yaparak internetten Para Kazanmak

Forumlar ekstra para kazanmanın en harika yollarından biridir. Bu alanda iki yoldan kazanç sağlamak mümkün birincisi, uzman olduğunuz bir alanda ünlü forum sitelerine moderatörlük başvurusu yapmak. Kabul edildiğinizde ücretli olarak forum moderatörlüğüne başlayabilirsiniz. İnsanlar forumları fikir ve deneyim paylaşımı yapmak için kullanırlar bu yüzden forumların takipçileri normal sitelere nazaran daha fazladır. Forumdan para kazanmanın diğer bir yolu da kendi forumunuzu açmak olabilir böylece forum mesajlarını arasına reklamlar yerleştirerek okuyucuların reklamlara tıklaması sonucunda kazanç elde edebilirsiniz. Eğer ileriki dönemlerde forumunuz çok popüler hale gelirse Vip üyelik sistemi ile üyelik başına ziyaretçilerden aylık gelir elde edebilirsiniz.

Veri Girişi yaparak internetten para kazanmak

İş yoğunluğu yüzünden veri girişlerini dışarıya veren ve sadece bu iş için bünyesinde personel tutmak istemeyen şirketler yada web sitesi yöneticileri veri girişi işlerini evlere verir duruma geldiler. Bu sayede veri girişi ile para kazanmak yeni bir meslek haline gelmeye başladı. Eğer veri girişi yaparak para kazanmayı düşünüyorsanız bu işi sağlayan firmalara iş ilanları sitelerinden ulaşabilirsiniz. Firmalarla anlaşmanız sonucunda iş başına veya günlük olarak ücretlendirme yöntemiyle veri girişi ile para kazanabilirsiniz.

Program oluşturma /yazma ile para kazanmak

Bu konuda çok az bilgi birikimine bile sahip olmanız bu işten para kazanmak için yeterlidir. Çünkü yazılım firmaları ellerindeki bazı projelerin eklentilerini veya belirli bölümlerini dışarıda yaptırtabiliyorlar. Bu konuda küçük bir eğitim almanız sonucunda işi daha da geliştirebilmeniz mümkün. Ayrıca bu sayede hem kendinizi geliştirebilir hem de bu işten ek kazanç sağlayabilirsiniz.

Çeviri yaparak internetten para kazanmak

Eğer ikinci bir dile sahipseniz para kazanmanız daha kolay. Belge, kitap, doküman vs. tercümeleri yapıp bu bilginizi anında paraya çevirebilirsiniz. Bunun için ilan sitelerine bolca ilan vermeniz yeterlidir.

Oyun test ederek para kazanmak

Çok keyifli bir iş yapmak ve aynı zamanda bu işi paraya dönüştürmek ne kadar güzel! Yanlış duymadınız oyun test ederek para kazanmak, oyun üreticileri oyunlarını piyasaya sürmeden önce değişik kişilere test yaptırmaktalar. Bu testler karşılığında test eden kişilere ücret ödüyorlar fakat burada önemli nokta oyun test sitelerini saptamaktır. Bu yüzden internette bu tarz sitelerin geniş çaplı bir araştırmasını yapmanız gerekiyor.

Kendi arama motorunuzu kurarak para kazanın

Kendinize özel bir arama motoru kurmak için Google u kullanabilirsiniz. Web sitenize ya da bloğunuza Google özel aramaları yerleştirin ve insanlar bu arama çubuğunda arama yaptıklarında tıklama başına Google size ücret ödeyecektir.

Bloglara yorum yaparak internetten para kazanmak

Blogcular, bloglarının yüksek page rank değerine ulaşması ve daha fazla ziyaretçi çekmesi maksadıyla hep farklı stratejiler geliştirmeye çalışıyor. Bu yüzden kendi bloglarıyla aynı konuya sahip kaliteli bloglara yorum yaparak bu yorumlara kendi bloglarının adreslerini ekliyorlar ve bu sayede backlink kazanmış oluyorlar. Fakat bu iş çok etkili olmasının yanında çok meşakkatli ve sıkıcı bir iştir hal böyle olunca bu işi dışarıya vermek akıllıca olabilir. Bu tür blogları keşfedip iletişime geçebilirsiniz ve yorum başına para kazanabilirsiniz. Yorumun kalitesine göre ücret yorum başına 0.50$ gibi rakamlara çıkabiliyor. 3-5 satırlık bir yorum için fena para değil aslında. Yukarıdaki listede internetten para kazanmanın 25 yolu bulunuyor. Bu 25 para kazanma fikrinden en az birkaç tanesi ilginizi çekecektir. Eğer bu yollardan hiçbiri size sıcak gelmiyorsa en azından size bazı fikirler vermiş olur. Bu fikirler sayesinde aklınıza gelen yeni bir internetten para kazanma yolunu keşfedebilirsiniz. Yukarıdaki para kazanma yollarının ekstra para kazanmak için sadece bir fikir olduğunu unutmayın bu fikirlere güvenip nasıl olsa bir kaçı bana uyar deyip mevcut işinizi bırakmayın. Başlangıçta bu fikirlerden aklınıza yatanları faaliyete geçirin eğer başarı sağlayabiliyorsanız bunu birincil iş olarak yapmanızı öneririm.

internetten para kazanmak denilince akla satış ortaklığı geliyor!

Yukarıdaki yöntemler arasında en etkili olanları satış ortaklığı sistemi ve profesyonel blog yazarlığıdır. Eğer satış ortaklığı sistemini çok iyi oturtabilirseniz iyi kazanırsınız çünkü ürünlerin kar oranları yüksektir ve bir kez sistem kurulduğunda otomatik olarak çalışır.

İnternetten para kazanmanın 25 yolu için “0 yorum” bulunmaktadır.