Blogumuzdaki yazıya yorum yapılmıştır. İnternetten para kazanmanın tüm sıralı burada açıklanıyor :))

E-kitap satarak internetten para kazanmak

25 Mayıs 2013 Cumartesi tarihinde yazılmıştır.

E-Kitap ile Para Kazanma

E-kitap satarak para kazanılır mı demeyin! 

Çok iyi bir alan tutturabilirseniz E-kitap satarak zengin bile olabilirsiniz.

E-kitap la para kazanma şuan internet pazarlama tarihinin en iyi kazanç yöntemlerinden biri! Hatta buna sesli kitap ve video ürünleri de eklendiğinde bu girişim daha geniş kitleye yayılabilir çünkü online yayıncılık sonsuza dek popüler kalabilecek bir pazar.
Herhangi bir konuda bilgi sahibiyseniz eğer, bu alanda yapacağınız küçük araştırmalar sayesinde sizde bir e-kitap yazabilirsiniz. Aslında bir kitap yazmak istiyorsunuz ve aklınıza herhangi bir konu gelmiyorsa http://www.theplrstore.com/ sitesine girip buradaki elektronik kitaplardan ilham alabilirsiniz. Bu sitede bir çok e-kitap bulunur. Kendi alanınıza yakın bir arama yaptırıp ilgilendiğiniz konuyla alakalı kitaplara göz atarak bu kitabı kendinize kaynak olarak seçip işe koyulabilirsiniz.

Kitap seçimi ve kitap temini

Bu sitede inanılmaz derecede büyük bir e-kitap arşivi bulunuyor ilgilendiğiniz veya bilgi sahibi olduğunuz bir alan bulabileceğinize emin olun. Eğer işin biraz daha üçkağıtçılık boyutuna kaçmak istiyorsanız buradan çok hit yapmış bir kitabı satın alıp http://www.atbisakal.com/ sitesinde bir öğrenciyle anlaşıp belirli bir ücret karşılığında kitabı Türkçe ye bile çevirtmek mümkün. Size komik gelebilir ama bu sitede 40-50 sayfa bir kitabı 20 TL gibi cüzi bir rakama çevirtebilirsiniz.
Aslında bu işin kopyalama boyutu eğer vicdanınız rahat değilse sadece esinlenebilirsiniz bu size kalmış. E-kitabı yazdınız veya Türkçeye çevirdiniz diyelim Word formatında olan bu kitabı Office pdf converter ile pdf formatına çevirmeniz oldukça kolaydır.
Pdf formatındaki E-kitabınız artık hazır, şimdi kitabınıza etkileyici bir kapak hazırlamalısınız müşteri veya alıcı tarafından çekici hale getireceğiniz e–kitabınızı çok iyi süslemeniz gerekiyor.E-kitabınıza bir kapak oluşturmak için photoshop ve e-book cover programlarından yararlanabilirsiniz. Eğer photoshop kullanabiliyorsanız arama motorlarından “make e-book cover” veya “e-book cover psd” şeklinde aramalar yaptırdığınızda hazır e-kitap kapakları formatlarına kolayca ulaşabilirsiniz.
E-kitabı hazırladınız ve çekici hale getirdiniz şimdi sıra kitabı pazarlamada. Çok mükemmel bir kitap yazdınız, kapak süper, içerik süper ve alıcı bulabileceğinize de inanıyorsunuz tek sorun bu ürünü pazarlamak burada devreye yine satış ortaklığı giriyor.

Satış ortaklığı makalemizdeki ürün sahipliğini hatırlayın. Ürün sahipleri bir ürün ortaya çıkartıyor ve bu ürünü xticaret.com a ekliyor gerekli olanlar aşağıdadır.

1-Ürün (E-kitap hazır)
2-Xticaret ürün sahipliği üyeliği (Xticarete üye olmak için tıklayın)
3-Küçük bir web sitesi (Web sitesi Eğitimi almak için tıklayın)

Bu işin size maliyeti ne kadara patlar bir hesaplayalım;

1-Xticarete tekli ürün eklemek 50 TL
2-Bir alan adı ve hosting ortalama 100 TL
3- Basit bir Web sitesi tasarlatmak (Atbisakal.com dan) 10 -20 TL
4-Eğer kitabı İngilizceden Türkçeye çevirtecekseniz maliyet 20-30 TL
Bu işin size toplam maliyeti maksimum 200 TL dir.

200 TL lik bir yatırımla acaba ne kadar para kazanabilirsiniz? (E-kitap Para Kazanma işinin püf noktası)

Bu ürünü ortalama 40 TL den ve %50 komisyon karşılığı sattığınızı düşünün.
Buna göre bir hesap yapabiliriz. Xticarete bu koşulda eklediğiniz bir üründen ortalama satış başına size 17 TL para kalır. Site giderleri de kesildikten sonra 1 adet ürün başına xticaret size ortalama 15 TL net para öder.
Her gün 2 ürün sattığınızı düşünün bazı günler 2 den de fazla satılabilir bu biraz size de bağlı. Etkili tanıtım yazıları ve süslü bir web sitesi, ürüne ait cezbedici bir grafik hazırlarsanız biraz da forum ve bloglarda tanıtımını yaparsanız bu adet günde 3-5 e bile çıkabilir.
En kötü koşullarda ayda 50 adet satıldığını düşünün 50x15=750 TL günümüzde asgari ücretten bile daha fazla.
Bu yöntem sizi zengin etmez fakat bütçenize ek bir gelir getirebilir. Eğer bu işin sizi zengin etmesini istiyorsanız bunun için niş bir Pazar bulup enteresan bir e-kitap ortaya çıkartabilirsiniz.

Bu yöntemi kopyaladığınızda da sonuç aşağıdaki gibi olur;

1-750 TL zaten her ay akan bir gelir mevcut
2-iki adet niş Pazar buldunuz ve iki adet kitap yazdınız varsayalım
fiyatı biraz yüksek tutup her birinden ortalama 20 TL kar elde ettiğinizde her gün 2 şer adet satıldığını varsayarsak 80x30=2400 TL iki kitaptan kazancınız.
Ayrıca 750 TL de aylık net kar bırakan bir e-kitap daha var
2400+750 =3150 TL
Bu rakam sizi zengin eder mi? Bu bilinmez ama bu aylık geliri hayalinde bile göremeyen milyonlarca insan var ülkemizde. Şimdi aklınızda şöyle bir soru ortaya çıkmış olabilir -Eğer bu kadar çok kazandırıyorsa bu yöntem neden bu sitede paylaşıyorsun? Kendin de uygulayamaz mısın? Uygulamadığımı nereden biliyorsunuz?  Benim şuanda Xticarette 2 adet ürünüm var ve her ay bu yolla belirli bir miktar para kazanıyorum.
Paylaşmak güzel bir şey aslında bu bir ticaret normalde ticari sırlar paylaşılmaz ama rekabet edecek bir alanımız yok ve internet deryasında aslında kimse kimseye rastlamaz internet o kadar çok büyük bir deryadır. İnternetin büyüklüğünden bahsettik evet internet o kadar büyük ki içerisinde milyonlarca insan geziyor ve her türden insan bolca mevcut. Araba pazarlarını düşünün en adi, en külüstür arabalar bile satılıyor bunu sebebi aslında basit eski bir deyim var bunun hakkında her malın bir alıcısı bulunur. Sizin e-kitabınızın da bir ve birçok alıcısı çıkacağınıza emin olun.
Kaynak : http://www.ekazanc.org/affiliate-marketing-ile-internetten-para-kazanma/

E-kitap satarak internetten para kazanmak için “0 yorum” bulunmaktadır.