Blogumuzdaki yazıya yorum yapılmıştır. İnternetten para kazanmanın tüm sıralı burada açıklanıyor :))

Youtube dan para kazanma

25 Mayıs 2013 Cumartesi tarihinde yazılmıştır.

Youtube’dan Nasıl Para Kazanılabilir?

En çok tercih edilen video paylaşım sitesi olan Youtube sayesinde internetten para kazanabilmek mümkün. Bu yöntemin genel adına aslında Video Marketing deniliyor!

İlk olarak Video Marketing terimi anlamaya çalışalım;

Video Marketing Nedir?

Video Marketing in Türkçe karşılığı "Video Pazarlama" anlamına geliyor. Video marketing çoğunlukla Youtube ve alternatifi olan Dailymotion, vimeo tarzı siteler vasıtasıyla ürünlerin pazarlanması işlemidir.
Son zamanlarda oldukça popüler hale gelen video pazarlama sistemleri, ülkemizde şuanda tam bir niş (niche) tir. Video pazarlama işine niş demek istiyorum çünkü Türkiye de henüz el atılmamış bir para kazanma yolu denilebilir.
İnternette Video izlenme istatistiklerini incelediğimizde yukarıdaki söylemlerin boş yere olmadığı daha iyi anlaşılacaktır.

Youtube 2010 yılında aşağıdaki istatistikleri yayınladı;

  • Youtube' a yıl boyunca toplamda 13.1 milyon saatlik video yüklenmiş,
  • Günde 3,5 milyar gibi bir rakamda video izlenmiş,
  • Youtube trafiğinin sadece %30 unu ABD oluşturuyor,
  • Yıl boyunda toplamda 710 milyar civarında video izlenmiş,
  • İzleyicilerin yaş ortalaması da 18-54 gibi geniş bir kitleye sahip,
Bunun yanında çok yoğun bir Türkiye trafiği bulunuyor. İstatistikler de Türkiye ziyaretçilerinin oranı belirtilmemiş fakat farklı kaynakları incelediğimde, çok yoğun bir Türk izleyici kitlesi olduğunu gördüm. Bu da demek oluyor ki ülkemiz video izlemeyi seviyor ve bunun için en çok youtube tercih ediliyor.
Not: Youtube, Google tarafından satın alınmıştır.
Hemen hemen her kez günde en az birkaç defa youtube' a girip birkaç video izlemektedir, buda demek oluyor ki youtube pazarlama yapmak için iyi bir araçtır.
Eğer ingilizce biliyorsanız pazarlama alanınız daha genişler çünkü milyonlarca insana hitap edersiniz. İngilizce bilginiz yeterli değilse Türkiye şartlarında da parlak fikirler geliştirebilirsiniz. Çünkü az önce de belirttiğimiz gibi Türk insanı video izlemeyi seviyor.

Youtube' dan para kazanmak için nasıl videolar oluşturabiliriz?

Sadece Youtube için geçerli olmamakla birlikte video hazırlamanın onlarca yöntemi var, fakat en etkili videolar arkaya gerçek ses, görüntü eklenen videolardır. Sesli ve gerçek insan anlatımındaki videolar normalden kat kat daha etkilidir. Bu yüzden, eğer imkanınız varsa görsellerin arkasına eklenen, gerçek insan sesi ve görüntüsü ile bir video oluşturmanızı öneririm.

Youtube' dan ne satacaksınız? Nasıl Para Kazanacaksınız?

Burada önemli nokta ne videosu oluşturacağınızdır şöyleki, videoyu satacağınız ürün için hazırlayacaksınız.

Ürünü nereden bulacaksınız?

Xticaretten bir ürün seçeceksiniz örneğin, Ultimate Pc Atölyesi ürününü hedeflediniz. Ürün, arızalanan bilgisayarları onarma yöntemlerini, yedekleme yapmayı, sistem kurmayı, virüs güvenliğini ve bir çok yararlı bilgisayar aracını anlatan bir e-kitap.
Ayrıca ürünün sınırsız teknik destek hizmeti de varmış. Tüm bu detaylar bizim için yeterli aslında bu bilgileri bir araya getirdiğinizde youtube.com u açıp hemen bilgisayar arızaları - çözümleri ile ilgili videoları izlemeye başlayabiliriz. Zaten youtube arama kısmına yazdığımızda alta doğru en çok aranan kelimeler listelenmektedir.

Anahtar kelimenizi hedefleyin video başlağını yaratın;

Anahtar kelime hedeflemesini bu yöntemle yapabiliriz yani bilgisayara ait bir problemin en çok hangi anahtar kelimeyle arandığını tespit ettiğimizde artık bizim oluşturacağımız videonun başlığı belli demektir.
Youtube da yayınlanan benzer yabancı videoları örnek alabilirsiniz. Videoda bilgisayarın arızalarını nasıl oluyor da bu üründeki yöntemler sayesinde çözüldüğü anlatabilirsiniz. Ultimate pc atölyesi ürününü satın alan bir müşterinin gerçekten bilgisayarıyla ilgili sorunu çözebileceğine, kişiyi ikna edici bir video hazırlanabilir.
Aslında bu video el kamerası ile küçük bir kurgu hazırlanarak çekilebilir ürünün satış fiyatı 40 TL %50 komisyon veriyor yani her satıştan 20 TL kazandırıyor. Video zamanla çok izlenecek ve her gün satış olacak.
Video linkini vermeyeceğim ama bu yöntemle video sitelerinde sadece bir video ile 3 günde 2 ürün satıldı biri de havale bekliyor ödeme geldiğinde komisyon hesabıma aktarılacak. İnternetten para kazanma aslında bu kadar kolay sadece biraz ticari zeka gerekli. Yani sizlerde ilginç yöntemler kullanabilirsiniz.
Video hazırlamak aslında çok kolay yeterki satacağınız ürünü belirleyin ve bir de en önemli nokta video nun youtube aramalarında ilk sıraya çıkmasını sağlamanız lazım.
Kişisel bloğumda yani bu sitede bile anlatamadığım bu özel yöntemleri insanlar internetten para kazanma yollarını parayla satan kişilere sitem ediyorlar. Aslında bir bakıma bu yolları parayla satan kişilere hak vermek gerekiyor bu kişiler yıllarca uğraşıp ortaya bir yöntem koyuyor ve bu yöntem gerçekten işe yarıyor. Gerçekten para kazandıran bu yöntemleri insanlar neden bedavaya dağıtsınlar? Ben ode çok kazandığım bir para kazanma yöntemi keşfetsem aynını yapardım bloğumda yayınlamak yerine bu yöntemi parayla satmayı düşünürdüm.

Youtube dan para kazanmak için tek video yeterli mi?

Aslında yeterli ama tek videoya bağımlı kalmayıp onlarcasını oluşturduğunuzda ve birde bu videolara aramalarda üst sıralara çıkmak için optimizasyon yaptığınızda kazancınız otomatik olarak artar. Ben şuanda başlangıç olarak birkaç video ile bu satışları yaptım. Şimdi en çok yoğunlaştığım konu bu video marketing yöntemlerini tam olarak kavrayıp onlarca video yayınlamak. Viral yayılma ile sosyal ağlarda da otomatik olarak dağıtılan bu videolarla çok fazla satış yapmayı hedefliyorum. Siz de bunu hedefleyebilirsiniz.
Etkili video hazırlama yöntemlerini bir an önce öğrenip videonuzu aramalarda üst sıralara çıkartarak aynı üründen yüzlerce satıldığını düşünün. Ben bunu düşünmekle kalmayıp uygulamaya çalışıyorum şu anda çünkü insanlar gerçekten okumaktan çok izlemeyi ve dinlemeyi seviyor bizlerde bunu değerlendiriyoruz.

Videoları Camtasia ile hazırlayabilirsiniz

Camtasia çok gelişmiş bir video hazırlama aracıdır. Normalde ücretli olarak satılan bu ürünü şuradan indirebilirsiniz. Camtasia kullanımını anlatmaya gerek duymuyorum çünkü kullanması oldukça basit web kameranızı bile kullanarak çok etkili videolar hazırlayıp, videolara efektler ekleyebiliyor ve reklam alanları, logolar yerleştirebiliyorsunuz. Bu konuda bı program çok başarılı ama bunu kullanmak istemezseniz diğer bir seçenek te Windows Movie Maker olabilir. Daha basite indirgenmiş bu video oluşturma yazılımı tamamen ücretsiz bir Microsoft fizmetidir. Alternatif daha bir çok benzeri araçta var tabiki ama başlangıç için bunlar yeterli.

Youtube a videoları yükleyin ve para kazanmaya başlayın

Hazırladığınız videoyu Youtube' da yayınlamak için bir google hesabınızın olması gerekir veya mevcut google hesabınızla youtube ' ta oturum açıp videonuzu yükleyebilirsiniz.
Youtube' a video eklemeden önce, videonun arama sonuçlarında üst sıralarda çıkması için bir takım seo işlemi uygulamalısınız. Bunun için yapmanız gerekeni yukarıda belirtmiştik. Sonrası kolay videonuz yayına girdiğinden bir kaç gün sonra üst sıralarda listelenmeye başlıyor ve arama sorgularının en üst sıralarında sizin ürününüz yer alıyor. Videonuzu görenler sizin referansınızla ürünü satın alıyor ve siz de (benim yaptığım gibi) sadece para kazanıyorsunuz gerisi otomatik işlemekte.

Bumerang bu olsa gerek!

Video hazırlama ve yükleme süreci biraz sıkıcı olabilir fakat web siteleri gibi ilgiye muhtaç değillerdir. Bir kez yüklendiğinde zamanla binlerce kişi tarafından izlenirler ve hiçbir maliyetleri yoktur. Video marketing bumerang a benzetilebilir ortaya attığınız bir video binlerce kez izlenirken aynı zamanda popüleritesi de yükselir ve bu videolar sayesinde ummadığınız anda hesabınızda para gördüğünüzde hiç şaşırmayın.

Youtube dan para kazanma için “0 yorum” bulunmaktadır.