Blogumuzdaki yazıya yorum yapılmıştır. İnternetten para kazanmanın tüm sıralı burada açıklanıyor :))

Blog Yazarak İnternetten Para Kazanmak

24 Mayıs 2013 Cuma tarihinde yazılmıştır.

Blog yazarak para kazanmak internet girişimcilerinin favori yöntemidir. Bu yöntemin getirilerini ve kazanç oranını gün yüzüne çıkarmaya karar verdim.
Niş pazar bulduktan ve bu pazara yönelik çalışmalar yaptıktan sonra geriye kalan bu alanda etkili yazılar yazmak.

Niş Pazar Nedir?

Niş (niche) aslında Fransız kökenli mimari bir terimdir. Anlamı ise duvar oyuğu veya heykelin duvara oturtulduğu oyuk kısım anlamına gelir. Fakat son dönemlerde pazarlama alanında kullanılan bu kelime tamamen anlamının dışına çıkmıştır ve internet pazarlamacılığında sıkça kullanılmaya başlanmıştır.
Kelime anlamıyla uzaktan yakında alakası olmayan bu terim internet dünyasında nadir bulunan ürün veya hizmet olarak kullanılır. Nadir bulunan derken tatmin edilir derecede bir kitle tarafından aranıp rekabet alanının az olduğu pazar olarak düşünülebilir. Diğer bir anlamda da herkesin aradığı bir şeyi sizin ilk fark edip ortaya çıkarmanız anlamına geliyor. Örneğin elektrikli arabalar son zamanlarda çok fazla gündemde ve bu konuda henüz insanlar pek bilgi sahibi değiller. Bu konu şu anda tam olarak bir (niche) niş pazardır. Bu alan hakkında yeterli bilgiye sahip olan bir kişi birkaç yıl içinde internetten blog yazarlığıyla kolayca zengin olabilir.

Niş pazar nasıl bulunur?

Niş alan veya pazar bulmak için detaylı bir araştırma yapmak gerekir. Yurt içi ve yurt dışında neler olup bittiğini anlamak birçok kaynağı güncel olarak takip etmek te gerekir. Böyle bir pazar ya da ürünü ortaya çıkararak bunun hakkında açılacak olan bir blog üzerinden konu hakkında detaylı araştırma yapılarak yazılan makaleler çok kısa sürede konuya meraklı kitle tarafından keşfedilir ve sizde bu yolla para kazanmaya başlarsınız. Bu keşif okuyucuların arama motorları kanalıyla gerçekleşir.
Blog açıp niş ürün ya da hizmet hakkında yazılar yazdığınızda o ürüne ait satış yapan firmalar, distribütörler yada ürün sahipleri bloğunuzda size inceleme yazıları yayınlamanız sonucunda hatırı sayılır miktarda para kazandırabilir. Bu işi yurt dışında yapan binlerce blogger bulunuyor. Etkili makaleler yazmak aslında başlangıçta herkes tarafından uygulanabilecek bir süreç değildir fakat zamanla bu konuda kendinizi geliştirerek profesyonel bir yazar olabilirsiniz. Bu iş için de eğitimler ve birçok kitap bulunuyor. Bu eğitimler sayesinde etkili makale oluşturmak, yerinde slogan yerleştirmek, daha fazla ziyaretçi çekmek gibi püf noktalarını öğrenebilirsiniz. Ayrıca blog artık günlük binlerce kişi tarafından ziyaret edilir duruma geldiğinde blog’ a reklam alıp okuyucuların reklama tıklamasıyla da ek gelir elde etmeniz mümkün olacaktır. Aslında blog da reklam yayınlamak hemen hemen tüm blogcuların yaptığı en popüler işlemdir. Blog iyi derecede okunur duruma geldiğinde reklamlara günlük 50-60 tıklama sonucunda aylık olarak 1000 TL den az kazanmazsınız. Buna örnek olarak ülkemizde ve dünyanın değişik yerlerinde birçok blog bulunuyor.
Bir blog yazmaya başlamak için ilk önce ücretsiz blog servislerini kullanabilirsiniz. Bunlara örnek olarak wordpress, blogger ve blogcu yu örnek verebiliriz. Bu hazır bloglar bir-iki dakika içinde faaliyete geçirilebilir türden sistemlerdir. Ayrıca blog un Google ve diğer arama motorlarında üst sıralarda görüntülenmesi için bu hazır sistemler özel olarak optimize edilir. Bir dönem sonra hazır sistemler sizi tatmin etmemeye başlayacaktır ve kendinize ait bir alan adı ve hosting hizmeti satın alarak sizi, kendi özel bloğunuzu kurmaya yöneltecektir.
Wordpress son dönemlerde en çok kullanılan hazır blog sistemidir. Ücretsiz olarak kurulan bloglar gibi birkaç harekette çok basit bir şekilde kurabilirsiniz. Ayrıca wordpress için binlerce eklenti ve tema bulunur bu sayede blog unuz profesyonel derecede kodlanmış bir site kadar kaliteli görünür. Bu kaliteli görüntü okuyucularınız ve size iş verecek olan firma ve kişiler tarafından da ilgi toplar. Blog yazarak para kazanmak istiyorsanız ve bu konuda pek fazla tecrübe sahibi değilseniz etkili makale yazma ve profesyonel blog hazırlama işinin nasıl yapıldığına dair profesyonel bir kaynaktan eğitim alabilirsiniz.

Blog yazarlığındaki artış ve SEO

Arama motorlarına blog yazdığınızda ortaya çıkan milyonlarca sonuç aslında bu işte belirli bir potansiyel olduğunun kanıtıdır fakat bu milyonlarca blogdan acaba kaç tanesi okunuyor? Ya da bu blogların kaçı gerçekten insanlara faydalı olmak amacıyla doğru makaleler içeriyor. Bu kadar çok blog emin olun ki sadece okunması için açılmamıştır bloglar sadece para kazanma amaçlı kullanımının yanında son dönemlerde SEO (Search Engine Optimization) arama motoru optimizasyonu için kurulmuştur. Hazır bloglardan açılan onlarca blog içine eklenen makaleler, içerisine eklenen asıl siteye giden linkler aslında okunmak için değil arama motorlarında üst sıralarda görüntülenme amacıyla kullanılıyor. İleriki makalelerimizde değineceğimiz SEO süreçlerinde bu konuyu daha çok detaylandıracağız.
SEO amaçlı açılan her blog aslında para kazanmak için hazırlanmamış gibi görünse de gerçek siteye bağlantı verme amaçlı oluşturulduklarından dolayı, dolaylı yönden para kazanma amaçlı kurulmuş denilebilir. Satış ortaklığı sistemi de aslında blog yazma ile eşdeğer aynı zamanda birbirine benzer yöntemlerdir. Satış ortaklığı sisteminden sonra en çok tercih edilen ve kazandıran internetten para kazanma yolu blog yazarlığıdır.

Blogunuza reklam alabilirsiniz.

Profesyonel blog yazarı olup blogunuzu popüler hale getirdikten sonra bloğunuza google reklamları da alabilirsiniz. Günlük belirli bir sayıda ziyaretçi çektiğiniz bu blogdaki reklamlar tıklandıkça para kazanırsınız. Google reklamda seçici ve kaliteyi ön planda tuttuğu için bazı reklamlardan tık başına 1 dolar bile verebiliyor. 1$ deyipgeçmeyin günde 10 tık aldığınız taktirde 10$ ayda 300 dolar sadece google reklamlarından kazanmanız muhtemeldir.
Tabii ki bu kazanç başta da belirttiğimiz gibi blogun çok popüler olmasıyla orantılıdır. Blogunuzun popüler olmasındaki en büyük etken etkili makale yazmak ve kaliteli içerik sunmaktan geçer.

Profesyonel blog yazarı nasıl olunur?

Çok göreceli bir kavram olmakla beraber biraz pratik biraz da eğitim sonrasında kısa zamanda profesyonel bir yazar olabilrsiniz. Başlangıçta ücretsiz hazır blog servisleri ile başlayıp biraz pratik yapabilirsiniz ve yakınınızdakilere blogunuzu haber verip takipçi arttırabilirsiniz. Biraz tecrübe edindikten sonra zaten taşlar yerine oturacaktır.
Diğer bir seçenek te profesyonel blog yazarlığı eğitimi almaktır. Size önerebileceğim  ürünlerin başında Goomass eğitim seti geliyor.
Sonuç olarak blog yazarak para kazanmak bir sektör ve kazançlı bir ek iş seçeneği. Üstelik bildiğiniz bir konu üzerine yazmak hem size kazanç sağlar hem de hobi olarak yapabileceğiniz tatlı bir uğraş haline gelir zamanla. Üstelik takipçileriniz de arttıkça size daha çok haz verir ve bir müddet sonra baktığınızda günlük yüzlerce okuyucunuz olmuş olur. En azından benim durumum bu şekilde gelişti.
Yeni başlayacak olan herkese şimdiden iyi bloglamalar dilerim.

Blog Yazarak İnternetten Para Kazanmak için “0 yorum” bulunmaktadır.